Theatervoorstelling ‘Stillen’

Op zaterdag 4 november 2017 gaat Stichting Eetstoornissen met cliënten en oud-cliënten naar de theatervoorstelling ‘Stillen’in het Chassé Theater in Breda.

 

Waar gaat ‘Stillen’ over?

Theatermaker Maartje Wikkerink maakt met Stillen een beeldende voorstelling met getekende figuren over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Ze maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia nervosa en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. “Ik wilde heel graag ergens goed in zijn. Afvallen kon ik als de beste.”

Stillen vertelt het verhaal van het meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. In dit verhaal worden de verschillende fases van herstel herkenbaar en wordt perspectief geboden op een ander, beter leven. Stillen gaat over de scheiding van verstand en gevoel (hoofd en lijf), angst, hoop en vervulling. Met getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek geeft Wikkerink vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek. Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te zien en te blijven vechten en hopen op de volledige terugkeer van deze persoon.

Stillen is gemaakt voor iedereen die op een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (gehad). Een afwisselende voorstelling over goed genoeg zijn, triggers en vinden wat je vervult.

 

Wil je met ons mee naar de voorstelling?

Ben je cliënt of oud-cliënt van de Stichting Eetstoornissen dan vergoeden wij je kaartje voor de voorstelling. Wil je mee naar de voorstelling? Stuur ons dan een mailtje.